PAYZA

17 Temmuz 2011 Pazar

Petrol, iyi gelen verilerle yükselişte

ABD'de tüketici fiyatları endeksinin beklenenden düşük gelmesi ve Citigroup'un iyi gelen kâr rakamlarıyla petrol fiyatları yükselerek bu haftaki düşüşünü telafi etti.
ABD'nin üçüncü büyük bankası Citigroup'un karının yüzde 24 artması ve tüketici fiyatları endeksinin yüzde 0.2 düşmesiyle vadeli kontratlar önceki kayıplarını telafi etti.

Brent tipi ham petrol, bu hafta kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve S&P'nin ABD'nin kredi notunu negatif izlemeye almasıyla yüzde 1.3 değer kaybetti. Bloomberg anketine katılan trader ve analistlere göre, petrol fiyatları önümüzdeki hafta yeniden yükselişe geçebilir.

Eylül vadeli Brent tipi petrolün varili ICE Futures Europe'ta yüzde 0.7 yükselerek 117.09 dolar oldu. Erken saatlerde kontrat yüzde 0.7 kadar değer kaybetmişti.

Ağustos vadeli petrol ise Nymex'te 43 sent yükseldi ve 96.12 dolar oldu. Kontrat, dün 2.36 dolar düşerek 95.69 dolarla 11 Temmuz'dan beri en düşük seviyeyi görmüştü.

Bloomberg anketine katılan 30 analistten 13'ü veya yüzde 43'ü petrolün önümüzdeki hafta yükseleceğini öngördü. 11 kişi fiyatların düşeceğini belirtirken 6 kişi ise ufak değişiklik olacağı tahmininde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder