PAYZA

26 Temmuz 2011 Salı

Frank, dolar karşısında coştu

İsviçre frangı dolar karşısında bugün de tarihinin en yüksek seviyelerine çıktı.
ABD doları, ABD Başkanı Barack Obama'nın, borç limitinin yükseltilememesi durumunda, ekonominin derin bir krize gireceği uyarısında bulunmasının ardından önemli para birimleri karşısında değer kaybetti.

ABD para birimi, 2 Ağutos'taki son tarihe kadar 14.3 trilyon dolarlık borçlanma limitininin artırılamayabileceği endişeleri ile, yen karşısında Mart ayından bu yana ilk kez 78 yen seviyesinin altına düştü ve İsviçre frangı karşısında ise tarihinin en düşük seviyesine geriledi. Sterlin euro karşısında, İngiltere ekonomisinin iki çeyrek üst üste büyümesinin ardından, son iki haftanın en düşük seviyesinden yükseldi. İsveç kronu, üretici fiyatlarının yükselmesinin etkisi ile değer kazandı. Çin'de yuan dolar karşısında son 17 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Nordea Bank AB'nin Kopenhag ofisinden şef döviz stratejisti Niels Christensen, "Belirsizlik dolar için olumsuz bir faktör" dedi ve "Daha fazla haber gelene dek, bekleyişlerin değişeceğini düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Dolar yen karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek, New York saati ile 07:02'de 78.06 seviyesine geriledi. Parite 77.90 yen seviyesine kadar inerek 17 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü. Dolar İsviçre frangı karşısında yüzde 0.5 düşerek 80.23 santim seviyesinde işlem görüyordu. Dolar frank karşısında 79.98 santime kadar inerek tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Dolar euro karşısında yüzde 0.7 düşerek, euro başına 1.4478 dolar seviyesine indi. Parite güniçinde 1.4522 doları gördü ve dolar 5 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder