PAYZA

19 Temmuz 2011 Salı

Gümüş rekor kıran altını geride bıraktı

Avrupa'daki borç krizini yayılacağı ve ABD'deki bütçe açığı tartışmalarının yarattığı endişeler nedeniyle, güvenli liman olarak görülen değerli madenler rekor kırmaya devam ediyor.

Herkesin gözünü altına çevirdiği bu dönemde gümüşteki yükseliş daha sert olarak gerçekleşiyor.

Altının onsu bugün spot piyasada 1,608.15 doları görerek tarihi rekorunu tazelerken, üst üste yükseliş kaydettiği 11 işlem gününde yüzde 8 değer kazandı. Altın şu anda da 1,608 doların üzerinde seyrediyor.

İKİ HAFTADA YÜZDE 15
Dün yaklaşık yüzde 4 yükselerek Mayıs ayından beri ilk defa 40 doları geçen gümüş ise bu yükselişte altını geride bırakmış durumda. Onsu 40.27'nin üzerinde kapanan gümüşün son iki haftadaki getirisi ise yüzde 15'i geçti.

Uzmanlar, teknik göstergelerin altının onsunun gelecek bir kaç ay içerisinde 1,700 doları geçebileceği yönünde tahminler yapıyor.

Reuters'a konuşan yatırım danışmanlığı şirketi Cabot Money Management'in yatırım başdanışmanı Robert Lutts, özellikle ülkelerin borç krizine yönelik tartışmalarının endişeleri artırdığını ve bunun diğer ülkeler üzerinde yaratacağı sonuçların yatırımcıları kaygılandırdığına dikkat çekti.

Lutts, "Altının onsunun önümüzdeki altı ile dokuz ay içerisinde 2,000 dolara doğru bir hareket çok da çılgınca gözükmüyor" dedi.
kaynak:mynet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder