PAYZA

30 Ocak 2011 Pazar

Emtia servet kazandıracak

Ünlü yatırımcısı Jim Rogers, Çin ve Hindistan’dan gelen sıkılaştırma önlemlerine ve fiyatlardaki dalgalanmaya rağmen, emtiaya yatırım yapanların servet kazanacaklarını söyledi.

CNBC’ye konuşan Rogers, “Dünya ekonomisi iyi giderse, emtia servet kazandıracak. Aksi durumdaysa, hükümetler daha fazla para basacaklarından emtia yine yatırımcıların gözdesi olacak. Kendinizi korumak için en iyi seçenek emtiaya yatırım yapmak” dedi.

Rogers, beklentilerin aksine petrolün psikolojik 150 dolar sınırını geçmeyeceğini söylese de fiyatların yükselmeye devam edeceğine dikkat çekti.

Ünlü yatırımcı, “Dünyadaki petrol rezervleri azalıyor ve önümüzdeki 40 yıl içinde dev petrol sahaları bulunma ihtimali çok düşük” dedi.

Rogers, uzun vadede emtia piyasasında fiyat dalgalanmasının yaşanmasının beklenmediğini söyledi ve “Piyasada ani iniş ve çıkışların yaşanması beklenmiyor” dedi.

HİSSE SENEDİNE YÖNELMEYİN
Gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere küresel ekonomideki enflasyon sorununa dikkat çeken Rogers, şu anda hisse senedi ve tahvilleri yatırım yapmak için doğru bir zaman olmadığını belirtti.

Rogers, “Tarihe bakıldığında, enflasyon sorunun baş gösterdiği zamanlarda, hisse senedi piyasalarının doğru tercih olmadığı görüldü” dedi.

Rogers, şu anda borsa ve tahvillerden çok, emtiaya yönelmenin gerektiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder