PAYZA

2 Ocak 2011 Pazar

2011'de altın fiyatları yükselecek mi?

Altınbaş’ın Kurumsal Pazarlama ve İletişim Direktörü Hale Kuyu Fırat açıklıyor...
Takı sektörü altın fiyatlarının önemli oranda arttığına, artmaya da devam edeceğine kanaat getiriyor. Sektörün önde gelen aktörlerinden Altınbaş’ın Kurumsal Pazarlama ve İletişim Direktörü Hale Kuyucu Fırat, dünyadaki konjonktüre bağlı olarak altın fiyatlarının artış trendinin 2011’e de taşınacağını vurguladı.



Fırat, ABD ve Avrupa ülkelerine paralel olarak Türkiye’nin altın fiyatlarında görülen dalgalanmaları hissedeceğini dile getirdi.



Takı sektörü altın ürünlerine talep noktasında yeni yıldan umutlu. Altının yatırım odaklı olmaktan çıkıp aksesuar olarak tercih edileceğini öngören sektör, hedeflerini de buna göre biçimlendiriyor. 2010’da mağaza yatırımlarına önem ve öncelik verdiklerini aktaran Altınbaş Pazarlama ve İletişim Direktörü Hale Kuyucu Fırat, takı talebinin gidişatı ile altın fiyatlarında görülen oynamaları Cihan’a değerlendirdi.



Dünyada altın takının yerini pırlanta mücevhere bıraktığını kaydeden Fırat, "Türkiye tarafından bakarsak son 10 senedir pırlanta mücevher pazarı yüzde 25 büyüyor. Sadece 2001’de yani kriz senesinde yüzde 15’lik bir büyüme gözlendi, fakat bunun dışında dünyaya paralel her sene yüzde 25’lik bir büyüme ile karşı karşıyayız." dedi. 2011’de pırlanta mücevher tarafında taleplerin büyüyeceğini belirten Fırat, "Ülkemizin altına olan ilgisi devam edecek. Ancak altın yatırım odaklı olmak yerine aksesuar, olarak takı olarak tercih edilecek. Firma olarak hedeflerimizi buna göre biçimlendirip konumlandıracağız." öngörüsünde bulundu.



Altınbaş Pazarlama ve İletişim Direktörü, dalgalı bir görünüm arz eden altın fiyatları ile ilgili olarak da "2009’dan itibaren altın fiyatlarında ciddi artış trendi söz konusu. Otoriteler bunun devam edeceğini savunuyor. Zannediyorum artış önümüzdeki sene de devam edecek. Kuşkusuz bunlar dünyadaki konjonktüre bağlı. Türkiye de sonuçlardan etkilenecek." yorumunu yaptı.

ALTINBAŞ ORTADOĞU’YA DA GİRECEK

Hale Kuyucu Fırat, 2010’da yurt içinde ve yurt dışında toplam 20 yeni mağaza açtıklarını ifade ederken, firmanın yeni yıl hedefleriyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:



"2011’de sadece Türkiye’de 15 mağaza açma hedefimiz var. Altınbaş, bugün önemli bir perakende zinciri konumunda. Tabii daha da büyümeye açık. Türkiye’de ve bölgesel bir güç olmak adına yakın ülkelerde ardından da tüm dünyada mağazalarımızla var olmak için faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Hâlihazırda Avustralya’da, Bulgaristan’da, Romanya’da ve Arnavutluk’ta yatırımlarımız var. O ülkelerde Altınbaş markası biliniyor, tercih ediliyor, beğeniliyor. Yakın bölgelerde büyümemizi devam ettireceğiz. Ortadoğu’ya da gireceğiz. Burada zaten fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Bunun yanı sıra hem ülke içinde hem ülke dışında mağazacılık alanında yatırımlarımız sürecek."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder