PAYZA

22 Haziran 2011 Çarşamba

Altın değerine değer katacak

Yunanistan'daki krizin gittikçe kötüleşmesi ile kıymetli metallere ilgi sürereken altın değerine değer katacak görünüyor.
Avrupa hükümetlerinin Yunanistan'ın borç krizini çözme konusunda anlaşmaya varamamaları ve ABD'nin ekonimisinin zayıflayabileceği işaretleri ile yatırımcının kıymetli metallere yönelmesi sonucu altın daha da değer kazanabilir.

17 haziran cuma günü yüzde 0.6 değer artışıyla günü kapatan spot altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek Singapur'da sabah saatlerinde 1,540.05 dolardan işlem gördü. Ağustos teslimli altının kontratı da aynı şekilde pek fazla değişşim göstermeyerek New York'ta 1,540.50 dolar oldu.

Piyasalar Avrupa'nın Yunanistan üstündeki tartışmasını nefeslerini tutmuş bekliyorlar. diyen Investec Bank traderı Darren Heathcote, Eğer kötü haberler alırsak euro bundan darbe alır, ama iyi haberler alrısak euro toparlanır ve altın da bu eğilime uyar. yorumundan bulundu.

Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Temmuz'un ortalarına doğru Avrupa Birliği ve IMF'nin geçen yıl verilen 110 milyar euroluk yardımının 5. diliminin ödeneceğinin tahmin edildiğini söyledi. Ancak, tüm bunlar Yunan Hükümeti'nin 28 milyar euroluk harcama kesintilerini ve ekonomik reformlarını onaylamasına bağlı. Bakanlar, 2. kurtarma paketinin de şartlarını görüşmeye devam ediyor.

Spot gümüşün onsu yüzde 0.4 değer kazanarak 36.0350 dolardan işlem görürken, paladyum yüzde 0.4 yükselişle 749.25 dolara ulaştı. Platinin onsu ise yüzde 0.4 artışla 1,763.50 dolar oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder