PAYZA

3 Ağustos 2011 Çarşamba

Dolarda sert yükseliş

Global piyasalardaki olumsuz seyirle dolar güne yükselişle başladı.
Euro Bölgesi borç sorunlarının yanı sıra global ekonomide yavaşlama endişeleri ile risk iştahında devam eden daralmayla dolar içeride güne yükselişle başladı.

Dolar bankalararası piyasada 1,7200 TL'ye kadar yükseldi.

Dolar/TL'de, dış piyasalara paralel yukarı yönlü seyrin devam edebileceği belirtiliyor.

Denizbank Döviz Masası Yetkilisi Emre İnce, mevcut ortamda özellikle güvenli liman olarak düşünülen Alman tahvilleri ve ABD tahvillerine çok ciddi talep olduğunu ve faizlerin uzun zamanın düşük seviyelerine geldiğini belirterek, "Yine güvenli liman olarak görülen altın, İsviçre frankı ve yende ciddi yükselişler yaşanıyor. Bunlara bağlı olarak TL'den de çıkış var. Dün özellikle Londra tarafından ciddi talep görüldüğünde 1.70 civarından bir miktar yerli satışı oldu fakat talebi karşılamaya yetmedi" dedi.
İnce, şöyle devam etti: "Piyasalar sabah itibariyle olumsuz, bu yüzden gün içinde ABD'de ADP verisi yakından takip edilir. Olumsuz gelecek veri kötü algılamayı artırabilir, olumlu gelen veriye ise tepki zayıf kalabilir. Ayrıca içeride enflasyon var. Yine düşük gelen enflasyon verisi TCMB'nin faiz konusunda elini daha da rahatlatacaktır.

Dolar/TL'de mevcut seviyeler daha önce görüldüğü için yerli satışı zayıf olacaktır. Yabancı talebinin devam etmesi durumunda kur, daha önceki yükselişte gördüğü zirve olan 1,7345 seviyesine kadar gidebilir. Dolar/TL'de ilk etapta 1,7265, aşağıda ise 1,7000 ve 1,6880 seviyeleri önemli."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder