PAYZA

5 Nisan 2011 Salı

Altına gün doğdu!

"Altının Kalbi" bu ülkede atıyor...
Dünya Altın Konseyine göre, dünya altın piyasasında önemli yere sahip Hindistan'da önümüzdeki 10 yılda yaşanacak ekonomik büyüme altın talebine de etki edecek ve 2020'de Hindistan'ın kümülatif yıllık altın talebi 1.200 ton civarında gerçekleşecek.

Dünya Altın Konseyi (World Gold Council) tarafından gerçekleştirilen ''Hindistan: Altının Kalbi'' araştırmasının sonuçları açıklandı.

Araştırmaya göre, Hindistan'daki reel gelir ve tasarruf düzeylerini olumlu yönde etkileyen büyüme, önümüzdeki 10 yılda altın alımını yıllık yaklaşık yüzde 3 oranında artıracak.

2010 yılında dünyadaki altın alımlarının yüzde 32'sini gerçekleştiren Hindistan, sadece ailelerin sahip olduğu 18 bin ton altınla, dünyada en fazla stoku elinde bulunduruyor. 2020 yılında Hindistan'daki kümülatif yıllık altın talebinin ise 1.200 ton civarında gerçekleşebileceği öngörülüyor.

Mücevher alma isteğinin, süslenme ihtiyacından ziyade değer, serveti koruma ve büyüme ile sıkı bir ilişki içinde olduğu Hindistan'da yatırım ve mücevher talebi arasında çok önemsiz bir ayrım bulunuyor.

Hindistan düğünleri için yapılan alımlar yıllık mücevher talebinin yüzde 50'sini oluştururken, nüfusunun yarısı 25 yaş altında olan ve gelecek yıl yaklaşık 150 milyon düğünün yapılacağı öngörülüyor. Düğün için alımların yılda yaklaşık 500 tona, aileler arasında hediye altın gönderiminin de yine 500 ton altına karşılık gelmesi bekleniyor.

Uzmanlar bu talebe bağlı olarak fiyatların yükseliş trendini koruyabileceği tahmininde bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder