PAYZA

4 Haziran 2013 Salı

Roubini: Altın 1,000 dolara gerileyecek

Kriz kahini Roubini, ekonomik toparlanmanın etkisiyle altının 2015'e kadar 1,000 dolara gerileyeceğini öngördü.

Ekonomik toparlanmanın son 12 yılda ralli yapmış olan külçealtın taleplerini azaltacağını söyleyen New York Üniversitesi Uluslararası İşletme ve Ekonomi Profesörü Nouriel Roubini,altının 2015'e 1,000 doları göreceği tahmininde bulundu.

Roubini'nin 1 Haziran'da Project Syndicate sitesinde yayınlanan yorumunda altındaki düşüş öngörüsüne gerekçe olarak  gösterilen 6 nedenden 2'si diğer varlık sınıflarındaki daha iyi getiriler ve enflasyonun olmaması şeklinde öne çıktı. Değerli metal bu yıl yüzde 16 düşüşle 1,403.62 dolara geriledi ve Eylül 2011'de 1,921.15 dolardan kaydettiği zirvesinin yüzde 27 altında işlem görüyor.

Yatırımcıların altının tasarruf aracı olarak değerine inançlarını yitirmelerinin ardından 2000'den bu yana 7 katına tırmanmış olan altın fiyatları Nisan'da ayı piyasasına girdi. Merkez bankalarının ekonomik büyüme için öngörülmedik parasal genişleme uygulamaları Amerikan hisselerini rekor düzeylere tırmandırırken, enflasyonu hızlandırmadı. Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı spekülasyonu arasında bu yılki altın destekli  ETP varlıkları satışları son 2 yıldaki eklemeleri aşıyor.

Tüm yatırımcıların büyük kuyruk risklerine karşı portföylerde ılımlı oranlarda altın bulundurmasını tavsiye eden Kriz kahini, diğer gerçek varlıkların da benzer koruma vaad edebileceğini ve kuyruktaki risklerin küresel krizin zirvelerindeki zamanın altında olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder