PAYZA

12 Ekim 2011 Çarşamba

Altın iki haftanın zirvesinde

Avrupa endişelerinin yatırımcıyı güvenli limanlara yöneltmesiyle New York'ta altın fiyatları 2 haftanın en yüksek seviyesine çıktı.
Altın fiyatları uluslararası piyasalarda yaşanan endişelerin de etkisiyle yükseliyor.

UBS bugünkü bir raporunda fiziki altın talebinin dün "yeterli derecede" olduğunu açıklamıştı. Londra'daki TheBullionDesk.com'da analist olan James Moore, fiziki alımların yanı sıra güvenli liman alımlarının da fiyatları destekleyeceğini bildirdi. "Altının 1,685 dolar/ons seviyesini kırması gerekebilir" diyen Moore, metalin 1,700 doların üzerini zorlayabileceğini söyledi.

Aralık teslim altının ons fiyatı 28.90 dolar veya yüzde 1.7'lik artışla 1,689.90 dolar olarak 23 Eylül'den beri en yüksek seviyeye çıktı. Londra'da ise metal yüzde 1.3 yükselerek 1,684.03 dolardan işlem gördü.

Dünyanın en büyük altın tüketicisi olan Hindistan'da geleneksel düğün sezonunun başlamasının talebi artırması bekleniyor.

Bu arada dün Slovakya parlamentosunda EFSF'nin genişletilmesiyle ilgili yapılan oylama, başarısız olmuştu. Slovakya 17 ülke arasında EFSF'yi onaylamayan tek ülke.

11. yılında da yükselen altın Londra'da 1920'den beri en uzun süreli artışını kaydediyor. Yatırımcıların hisse senedi ve para birimlerinden kaçıp güvenli limana sığınmasıyla metal 6 Eylül'de 1,923.70 dolarla rekor kırmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder